Căsuța cu cărți

Ideea proiectului este des întâlnită pe străzile din țările dezvoltate și, mai nou, în țara noastră.

Bibliotecile stradale sunt o fereastă în mintea comunității, sunt un simbol al încrederii și speranței că oamenii sunt buni și oricine merită un dar, chiar dacă este doar o carte luată dintr-o „Căsuță cu cărți” donate de alți oameni cu suflet mare.

Am în proiect confecționarea, dotarea și amplasarea a minim 6 „Căsuțe cu cărți” în limba română și maghiară în comuna mea: Nușfalău- județul Sălaj.

Voi începe cu o căsuță amplasată pe poarta casei mele pentru care am cărțile din biblioteca personală dar îmi propun ca într-un viitor nu prea îndepărtat să reușim împreună să confecționăm și să dotăm încă cinci (5) căsuțe: trei la fântânile arteziene de unde iau apă potabilă oamenii din comună și din împrejurimi, una în parcul din comună și una în centrul comunei, fața școlii.

Suntem o comunitate multietnică, cu majoritatea cetățeni maghiari iar aceste „Căsuțe cu cărți” le văd ca pe niște punți de cunoaștere și claborare. O altă categorie importantă sunt cetățenii de etnie romă pe care avem datoria să îi includem în viața comunității.