INVITATIE PENTRU VOLUNTARI – FORMARE IN SANDWORK EXPRESIV® (LUCRUL EXPRESIV CU NISIP) IANUARIE 2017

FORMARE IN SANDWORK EXPRESIV® (LUCRU EXPRESIV CU NISIP) PENTRU VOLUNTARI IN BUCURESTI – IANUARIE 2017
Lucrul expresiv cu nisip (Sandwork Expresiv®) este o metoda transculturala si non-verbala de sprijin psihologic aplicabila in situatiile in care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil. Aceasta metoda se practica in mai multe tari datorita implicarii voluntarilor care sunt formati si supervizati de catre traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv (International Association for Expressive Sandwork – IAES).
De ce Sandwork Expresiv®?
Desi ajutorul material, economic este necesar pentru a usura si imbunatati viata copiilor vulnerabili din medii defavorizate acesta NU este suficient. Multi din acesti copii cresc fara a avea sansa de a-si activa resursele psihologic necesare pentru gestiona, a depasi si a se adapta la realitatea dură cu care se confruntă si aici vorbim de probleme ca lipsa unui atașament sigur cu un adult, traume psihologice legate de abandon şi abuzuri fizice şi/sau sexuale, neglijare extremă, lipsa de stimulare corespunzătoare pentru dezvoltarea aptitudinilor cognitive, motrice, emoționale şi de socializare.
Prin participarea la proiectele de sprijin emotional prin metoda Sandwork Expresiv® fiecare copil are șansa de a-şi activa resurse interioare care pot compensa, repara sau vindeca lipsurile deoarece scopul acestor proiecte este sa ii ajute sa isi activeze procesul de autoreglare psihica recurgand la propriul lor potential creativ.
Dorim sa va invitam sa participati la procesul de formare a voluntarilor in aceasta metoda in vederea desfasurarii a 2 proiecte care vor incepe in ianuarie 2017 si vor dura pana in mai 2017 ai caror beneficiari vor fi copii aflati in grija partenerilor nostri de la Scoala Gimnaziala Ferdinand I si SOS Satele Copiilor – Satul Copiilor Bucuresti.
Aceasta formare pentru voluntariat nu implica niciun cost, insa necesita ca dumneavoastra sa aveti disponibilitatea de a parcurge modulul formativ initial (training-ul) si de a va dedica saptamanal cate o ora, timp de 5 luni de lucru cu copiii (exceptie facand vacantele scolare), si periodic sa participati la grupurile de suport (detalii formare facilitator in metoda Sandwork Expresiv)
In continuare va prezentam programul cu datele la care vor avea loc modulele formative si intalnirile de lucru cu copiii:
Formare initiala – training (teorie si practica – 2 zile): 7-8 ianuarie 2017 (locatia si orarul formarii vor fi comunicate ulterior voluntarilor selectionati).
  1. Scoala Gimnaziala Ferdinand I (Bulevardul Gării Obor nr. 16, Bucureşti, sector 2 – zona Baicului): sesiunile SW cu copiii vor avea loc MIERCUREA (incepand cu 11 ianuarie 2017 – in fiecare miercuri cu exceptia vacantelor scolare), 2 grupe in intervalele orare: 11.00 – 12.00 si 12.00 – 13.00. Incheierea proiectului luna mai 2017.
  2. SOS Satele Copiilor – SOS Satul Copiilor Bucuresti (Calea Floreasca nr 165 ): sesiunile SW cu copiii vor avea loc VINEREA (incepand cu 13 ianuarie 2017 – in fiecare vineri cu exceptia vacantelor scolare), 2 grupe in intervalele orare: 14.00 – 15.00, 15.00 – 16.00. Incheierea proiectului luna mai 2017.
Pentru a confirma alegerea dumneavoastra de a participa la formarea ca voluntar este necesar sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra si o aplicatie pentru participarea in programul de Sandwork Expresiv® (download aici - http://www.fileshare.ro/e3172377218) pana pe data de 15 decembrie 2016 la adresa de mail office@solmentis.ro si sa fiti apoi prezenti la un scurt interviu cu trainerii responsabili de proiecte.
Inainte de a incepe procesul de formare vi se va pune la dispozitie un material teoretic pentru lectura, referitor la aceasta metoda.